Scurtă introducere…

         Bine ați venit pe blogul „Cine suntem noi?”, în care vom încerca printre altele, să scoatem la lumină câteva informații despre creștinii ortodocși de rit vechi ce trăiesc în România de prin secolul al XVIII-lea, dar care își au rădăcinile spirituale în Rusia. Dacă acest termen de „ortodox de rit vechi” nu vă este cunoscut, putem aminti și de o altă denumire sub care poporul român ne identifică, și anume aceea de „ruși-lipoveni”. Deși nu ne reprezintă din punct de vedere al credinței, denotând mai mult apartenența etnică, această denumire a ajuns să fie mai folosită decât prima. Acest blog nu este atât despre ruși-lipoveni și apartenența etnică, cât despre credincioșii ortodocși de rit vechi și latura lor spirituală, despre care se știu destul de puține informații.

          Vă invit în continuare să urmăriți postările noastre, unde vom aborda teme legate de credință, istorie și simbolică, din perspectiva unui reprezentant al acestei credințe, ce dorește să împărtășească din cunoștințele acumulate pănâ în prezent, dar care este permanent în proces de învățare. Eu mă numesc Adrian, sunt creștin ortodox de rit vechi cu rădăcini adânci în această credință, absolvent al Școlii Teologice din Moscova, de pe lângă Mitropolia Bisericii Ortodoxe de rit vechi din Rusia și entuziast în ceea ce privește folosul pe care îl poate avea ”rețeta mântuirii” folosită în Biserica noastră, asupra tuturor celor ce îsi doresc să afle cum s-au mântuit timp de sute de ani sfinții din vechea și marea Rusie.

        Doresc să precizez că, deși cele ce vor fi postate în acest blog vor fi informații documentate, ele nu reprezintă poziția oficială a Bisericii Ortodoxe de rit vechi din România, ori a oricărei alte entități bisericești, ci sunt opinii personale bazate pe nevoia de a înțelege rolul credinței și al Bisericii Ortodoxe de rit vechi în viața noastră.

       Vă mulțumesc pentru faptul că ați citit aceste rânduri, iar dacă v-am captat atenția, vă invit cu mare drag să reveniți oricând pe această pagină, pentru a putea călători împreună în acest pelerinaj al cunoașterii!

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

      Brodero